fbpx

Områden i Ängelholm

Områden i Ängelholm

I och runt Ängelholm finns det många karaktäristiska stadsdelar och områden värda att utforska närmare och dessa har vi listat nedan.

Vitt hus på havsbaden i Ängelholm

Havsbaden

Havsbaden är en tätort längs havsstranden. Här bor du på ett bra läge med närhet till både hamn, sandstrand och badbrygga. Naturen i området ger möjlighet till fina promenader och i närheten finns förskola, tennis- och padelbanor samt motionsspår.

Laxtrappan i Munka Ljungby med en röd stuga i bakgrunden

Munka Ljungby

Munka-Ljungby, som är den största orten i kommunen näst efter Ängelholm, ligger öster om Ängelholms tätort. Orten har ett aktivt föreningsliv, många industrier, en kyrka, en anrik folkhögskola och strövområdet Munka Möllestig. Väg 13 går igenom den södra delen av samhället och förbinder byn med Ängelholm och Klippan.

Båtar i hamnen i Vejbystrand/Magnarp

Magnarp & Vejbystrand

Magnarp och Vejbystrand är två små orter längs kusten norr om Ängelholm. Orterna var från början små fiskelägen som till stor del försörjde sig på fiske och jordbruk. Idag är Magnarp och Vejbystrand kända för att ha några av de bästa sandstränderna i kommunen. Sommartid blomstrar de pittoreska byarna och antalet badsugna besökare stiger drastiskt. Förutom sandstrand finns även småbåtshamnar.

Västersjön runt Hjärnarp

Hjärnarp

Hjärnarp ligger vackert i den norra delen av kommunen precis vid foten av den mäktiga Hallandsåsen. Med E6:an alldeles nära är det aldrig långt vare sig norrut eller söderut. För den naturintresserade bjuder det dramatiska landskapet kring Hjärnarp på en mängd spännande stigar och utflyktsmål. Öster om byn finns sjöarna Västersjön och Rössjön. Norr om sjöarna ligger strövområdet Djurholmen, ett populärt utflyktsmål.

Brygga i Skälderviken, Ängelholm

Skälderviken

Orten Skälderviken är belägen vid Rönneås mynning och är känd för sina fina stränder. Vid ån innanför stranddynerna finns en hamn för fritidsbåtar. Mellan samhället och stranden går järnvägslinjen Västkustbanan.

Pyttebron i Ängelholm

Ängelholm

Ängelholm har Rönneå som närmsta granne och fina promenadstråk med härlig grönska. Närhet till affärer, restauranger, vårdcentral, tågstation och flygplats. I staden finns även Hembygdsparken med bl.a. flera museer, djurpark och lekpark för barnen. Sommartid är Ängelholm en turiststad och mest lockande är den 6 km långa sandstranden utanför staden.